ה

כל מה שרציתם לדעת על הפרעות

הפרעות נוטות להשפיע על נשים יותר מאשר גברים, למרות כמה גברים עם
הפרעות אכילה סובלים מהם. ראה גם מחלת coeliac, שהיא מחלה אוטואימונית
המופעלת על ידי אכילת חיטה או גלוטן אחר המכיל ממזון.
דיאטה ודיסמורפיה בגוף זוהי אובססיה לא בריאה עם צורת גוף מסוימת.

הפרעות למה זה קורה?

הפרעות בריאות הנפש אלה כוללים דיכאון, הפרעה דו קוטבית וסכיזופרניה.
אתה יכול להיות הפרעה נפשית כמבוגר או בילדות. תנאים אלה חמורים
ודורשים עזרה רפואית. דיכאון והפרעה דו קוטבית הן בעיות
בריאות הנפש הנפוצות אצל מבוגרים, אבל ילדים ומתבגרים מושפעים גם על ידי זה.

 הפרעות פרסום מחקר

מחקרים מסוימים הראו כי הפרעות אכילה נפוצות יותר
אצל נשים מאשר גברים. אבל אין קונצנזוס ברור.

מסיבה כלשהי, יש אנשים החווים את הדחף לאכול
בהילולה ו"להתנפח" את המראה שלהם. עבור חלק,
הדחף הוא למלא את עצמם עם אוכל לא בריא. לאחרים,
יש להם רצון פתאומי ואינטנסיבי לצרוך חצי ליטר שלם של גלידה.

אני ממליץ לך ליצור קשר עם הרופא שלך ותזונאי אם
אתה מרגיש צורך לאכול בהילולה, או אם אתה נהיה אובססיבי
עם עושה את עצמך נראה רזה יותר או "מנפח" את המראה שלך.

כל מה שרציתם לדעת על הפרעות

למה אנשים סובלים

חולים הסובלים מהפרעת אכילה לעתים קרובות היו רוצים שהם
היו רזים יותר או שהם נראים שונים מהדרך שהם נראים. מחשבות
כאלה יכולות לשחק על המוח ודחפים ואובססיות אלה יכולים להוביל
לאכילה כפייתית. הפרעות אכילה הן בעיות נפשיות חמורות. הם יכולים להתפתח בכל גיל ויש להם השפעות ארוכות טווח חמורות רבות.

רוצים לקרוא עוד על איכות חיים תוכלו לקרוא עוד נושאים באתר:

אם יש לך מחשבות עקשניות או דחפים לאכול יותר או כדי לשמור
על עצמך מלאכול, לא להתעלם ממנו. זה יכול להתפתח להפרעה אכילה רצינית וחשוב לבקש עזרה.
אם אתה מבחין באחד מתסמינים אלה או אם אתה חווה מחזור של אכילה מוגזמת ואחריו הגבלת קלוריות מוגזמת, לראות את הרופא שלך או דיאטן רשום. הם יוכלו לעזור.

מכולת ללא גלוטן בריאה הרבה יותר מאשר מוצרי לחם ולחם רגילים. זה בגלל גלוטן, או חיטה, היא תערובת של חלבונים. רק כאשר גלוטן מתפרק בגוף, משתחרר חומר הנקרא גלוטן.

אצל רוב האנשים, גלוטן יכול לעורר תגובה אלרגית גרימת דלקת של הקיבה והמעי הדק,
אשר יכול להוביל להתפתחות מחלת צליאק, הפרעה אוטואימונית. מצב זה יכול לגרום לכאבי בטן, עייפות וסיכון מוגבר לאנמיה.

כאשר גלוטן מתפרק במעי הדק, מיוצרים שני חלבונים, גליאדין וגלוטן.
חלבון גליאדין פחות מזיק למעי הדק, כך שזהו החלבון הנפוץ ביותר
כדי להפוך לחמים ומאפים ללא גלוטן. גליאדין גם מפעיל את המערכת החיסונית כדי ליצור נוגדנים שמובילים למחלת צליאק.

מה היא מחלת צליאק

בעוד שרוב האנשים עם מחלת צליאק עדיין יכולים לאכול לחם ומוצרי לחם
אחרים, הם צריכים להיצמד למכולות דלות גלוטן כגון פיתות.

הדרך הטובה ביותר להימנע מגלוטן מזיק היא להימנע לחלוטין מאכילת
מכולת ממזון המכיל גלוטן. לחמים ומאפים דלים גלוטן הם הרבה יותר בריאים מאשר עמיתיהם המכילים גלוטן.